Loading...
 Start Page

T Patras : +30 2610 223999 / T Athens: +30 210 2751602T Thessaloniki+30 2316 019079

Σύστημα προσδιορισμού Μυκοπλάσματος-Ουρεοπλάσματος MYCOTEST
Click to enlarge
Συσκευασία: 10 τεστ
Description

Το Mycotest χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση και τον ημιποσοτικό προσδιορισμό των ουρογεννητικών Μυκοπλασμάτων Mycoplasma hominis και Ureoplasma urealyticum, τα οποία είναι συχνά  υπεύθυνα για μολύνσεις του ουρογεννητικού συστήματος.

Η σύνθεση των ζωμών είναι ιδιαίτερα θρεπτική και βοηθά στη γρηγορότερη ανάπτυξη των μυκοπλασμάτων και ταυτόχρονα τη διάγνωση.

Το U.urealyticum και το Μ.hominis κατά τη διάρκεια ανάπτυξης τους μεταβολίζουν την ουρία και την αργινίνη  αντίστοιχα, προκαλώντας μια αλλαγή χρώματος του δείκτη στο υλικό από κίτρινο-πορτοκαλί σε κόκκινο. Αυτή η αλλαγή χρώματος προκαλείται από την αμμωνία που παράγεται και η οποία μεταβάλλει το pH σε αλκαλικό.

Το παθολογικό αποτέλεσμα με συγκέντρωση ≥ 10CFU/ml φαίνεται σε 24 ώρες. 

Ο ημιποσοτικός προσδιορισμός υπολογίζεται με βάση την ποσότητα της αργινίνης και της ουρίας. 

Τα δείγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι:κολπικό-τραχηλικό, ουρηθρικό, σπέρμα, πύον σαλπιγγίτιδας, γαστρικό έκκριμα, ούρα. 

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στη σωστή συλλογή του δείγματος ώστε να αποφεύγεται η επιμόλυνση με άλλους μικροοργανισμούς, ενώ η μεταφορά του πρέπει να γίνεται με ειδικό υλικό για μυκοπλάσματα, το οποίο θα περιέχει όλα τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά για τον πολλαπλασιασμό και την ανάπτυξη του(Mycoplasma U-A broth).

 

Για τον έλεγχο ευαισθησίας των M.hominis (Mh) και U.urealyticum (Uu) χρησιμοποιούμε το Mycotest ST. Περιλαμβάνει τέσσερα αντιβιοτικά: Lincomycin, Roxithromycin, Doxycycline, Ofloxacin. 

Η ευαισθησία προσδιορίζεται από την αλλαγή ή μη του χρώματος του υλικού από κίτρινο σε κόκκινο. Τα Μυκοπλάσματα (Mh και Uu) που παρουσιάζουν ευαισθησία σε κάποια αντιβιοτικά δεν αναπτύσσονται και δεν αλλάζει το χρώμα του υλικού. Τα ανθεκτικά Μυκοπλάσματα (Mh και Uu) που παρουσιάζουν αντοχή σε κάποια αντιβιοτικά αναπτύσσονται και διασπούν την αργινίνη ή την ουρία αντίστοιχα, το pH του υλικού γίνεται αλκαλικό και το χρώμα του αλλάζει από κίτρινο σε κόκκινο. 

 

Contact Form

 

VAKTRO SCIENTIFIC

Contact us

         195 Panepistimiou str., PC 26443, Patras, Greece
Τ Patras: +30 2610 223999
Τ Athens: +30 210 2751602
     Τ Thessaloniki: +30 2316 019079

Login / Sitemap

Copyright © 2013 - 2024 VAKTRO SCIENTIFIC